Daan Moes 3e op WK


DAAN MOES DERDE VAN DE WERELD!!

Wat een prestatie van de Almelose judoka in Santiago. Na alle European Cups, EK en EYOF om de prijzen te hebben gestreden wint hij vandaag brons op het WK-18 Santiago.

In Chili laat Daan zien van ongelooflijke klasse te zijn op de wereldkampioenschappen voor cadetten in de Chileense hoofdstad Santiago won hij de strijd om de medaille in de golden score van Abdulaziz Kara (6e geplaatst) uit Turkije.

De 16-jarige Moes begon goed aan het toernooi en won de tweede partij met waza-ari van Vincent Jourdan uit Frankrijk.

In de kwartfinale was de nummer 4 geplaatste Ejder Toktay uit Turkije met waza-ari te sterk, waardoor Moes doorschoof naar de herkansingsronde.

Het Almelose talent staat hier tegenover de als eerst geplaatste Rus Georgii Tretiakov. Deze won afgelopen maanden goud op vier grote European cups waaronder Europees kampioen. Moes reageerde razend vlug en gooide de Russische judoka binnen een minuut keihard op zijn rug.

Wat een onbeschrijfelijke en historische dag voor deze SJO judoka! Wat is het toch genieten om zo’n succesvolle judoka te zien judoën en ben je een inspiratie bron voor vele jeugd judoka’s.

Als club zijn we ontzettend trots op je prestatie en geniet van dit enorme succes!


Terug naar nieuws overzicht

De websites van RTC Judo Noord-Oost maken gebruik van cookies. Wanneer u gebruik blijft maken van deze website gaat u hier automatisch mee akkoord en gaan wij ervan uit dat u zonder problemen al onze cookies accepteert.

Ik begrijp het